середу, 7 квітня 2021 р.

Урок. "Їжа. Користь їжі"

 Українська кухня надзвичайно багата. Борщ, сало, вареники, галушки і багато інших страв давно стали візитною карткою нашої країни в усьому світі.

Українці здавна вміли створити смачну і незвичайну страву із дешевих і звичайних продуктів: буряків, свинини, сала, пшеничного борошна, яєць і молочних продуктів.
Крім того, завжди окреме місце в традиційній українській кухні займали рибні страви. Давні рецепти до цих пір розбурхують розуми кухарів усього світу: карасі в сметані, судак тушкований з цибулею і часником – ці та інші страви займають передові позиції в ресторанах Європи і Америки. А ще – вареники, галушки. А узвар, компот?
На щастя, ці страви ще користуються популярністю серед українців.
До речі, наша кухня визнана однією з кращих на планеті.
І в цьому вдалося переконатися і учням 3-А класу разом з класним керівником Хмель Наталією Дмитрівною. На уроках Я досліджую світ, вивчаючи тему "Їжа. Користь їжі", діти створювали мініпроєкти "Старовинні українські страви" та "Як з’явився перший вареник?". Діти приносили свої власні проєкти. А як підсумок - було частування самими варениками та українським узваром.
Спасибі батькам, що долучилися до наших проєктів і допомогли дітям переконатися, що українська кухня є дійсно однією з найкращих.






Немає коментарів:

Дописати коментар