пʼятницю, 10 грудня 2021 р.

Скажемо "Насиллю НІ"!

          У 2000 р. Україна приєдналась до Всесвітньої глобальної кампанії «16 днів проти насильства», а вже у 2001 р. ця акція вийшла на загальноукраїнський рівень і щорічно з 25 листопада по 10 грудня привертається увага всього населення планети до важливих та актуальних проблем людства. Цього року за традицією проводилися в нашому ліцеї просвітницько-профілактичні заходи. Основне завдання цієї акції - привернути увагу спільноти до двох актуальних проблем – запобігання та протидії домашньому насильству та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ і громадських організацій задля об’єднання зусиль заради захисту прав людини.

Прикро, що ми звикли сприймати насильство, як щось неминуче, адже прояви насильства порушують права людини, принципи її вільного та справедливого існування. І коли насильство чиниться поруч із нами чи в нас у домі, у школі, на вулиці, ми можемо й повинні зупинити його. З учнями навчального заходу на заняттях розглядали поняття насильства, як його розпізнавати і, звісно, як себе уберегти. А також розмірковували над тим, як знизити рівень насильства в суспільстві.
3 грудня відзначають День людей з обмеженими можливостями. Цього дня громадськість привертає увагу до життєвих проблем, з якими стикаються ці люди. Разом з учнями на заходах, приурочених до цього питання, спробували відчути як такі люди виконують повсякденні справи, як їм це вдається. Міркували над тим, чим кожен з нас може допомогти.
На завершення кампанії «16 днів проти насильства» було проведено заходи приурочені правам людини. Саме 10 грудня відзначають День прав людини. Мета заходів ‒ підвищення ролі правової освіти серед школярів, виховання поваги до закону і прав людини; знати не лише свої права, а й обов’язки; розвивати почуття відповідальності за власні вчинки.

Бажаємо нікому ніколи не відчути такого лиха, як насилля. Бережіть себе!



























Немає коментарів:

Дописати коментар